Pris till F 17:s jämställdhetsofficer

Föreningen HoF, Homo, bi- och transpersoner i Försvaret,  delade i samband med sitt årsmöte ut ett HBT-pris för första gången. År 2009 delas priset mellan brigadgeneral Bengt Axelsson (Försvarshögskolan, tidigare Högkvarteret) och löjtnant Micael Ekdahl (F 17).

Micael Ekdahl.
Micael Ekdahl.
Micael Ekdahl. Foto: Pernilla Bökman/Försvarsmakten
Micael Ekdahl. Foto: Pernilla Bökman/Försvarsmakten

Syftet med priset är att uppmärksamma någon eller några personer eller en organisation som i sin gärning gjort något för att förbättra HBT-personers situation i Försvarsmakten eller på något annat vis uppmärksammat HBT-situationen i Försvarsmakten.
– Vi är mycket glada över att på det här sättet kunna visa vår tacksamhet för det som både Bengt Axelsson och Micael Ekdahl har åstadkommit för HBT-personer i Försvarsmakten. Det känns bra att vi har så bra stöd både i försvarsledningen och på förband. Vi hoppas att Axelssons och Ekdahls insatser ska kunna inspirera andra medarbetare i Försvarsmakten att utföra liknande gärningar, säger HoF:s ordförande Ulrika Hansson.

Deras arbete i kampen för mångfalld, jämlikhet och mänskliga rättigheter är betydelsefullt.
– Försvaret är en av de myndigheter som aktivt arbetar med den här typen av frågor och det finns mycket kvar att göra. Därför känner jag glädje och stolthet för att bli uppmärksammad för mitt arbete, säger Micael Ekdahl efter att ha mottagit utmärkelsen i Stockholm under den gångna helgen.

Micael Ekdahl som arbetar som jämställdhetsutvecklare inom försvaret och i synnerhet F 17 har inte bara mänskliga rättigheter som sin stora passion utan också ett brinnande intresse för blommor.