Fullsatt turné med Trumkåren

Arméns trumkår gjorde succé inför fullsatta hus i Småland. Nu väntar fler orter och i veckan släpptes biljetterna till finalkonserten.

Underhållningsbandet framförde en, inför fullsatta läktare i Teleborgshallen, spektakulär storbandsshow. Foto: Anders Back
Trumkåren var med i radioprogrammet Västergatan i SR Kronoberg. Du kan hitta det på www.sr.se
Trumkåren var med i radioprogrammet Västergatan i SR Kronoberg. Du kan hitta det på www.sr.se Foto: Anders Back
Trumkåren var med i radioprogrammet Västergatan i SR Kronoberg. Du kan hitta det på www.sr.se Foto: Anders Back

Arméns trumkår var i helgen i Växjö med Underhållningsbandet och framförde en, inför fullsatta läktare i Teleborgshallen, spektakulär storbandsshow. En total musikupplevelse med musik från schlagers till jazz, samt en del populärmusik. Musik som framfördes var t ex. Varm korv Boogie, We are the champions och La de Swinge. Dessutom hade Underhållningsbandet ett lejon på scenen i Circle of life. Konserten avslutades med tapto tillsammans med Älmhults Hemvärnsmusikkår.

Nästa dag for Trumkåren till Kalmar för att spela i ännu en fullsatt lokal, Kalmarsalen, tillsammans med Kalmar Hemvärnsmusikkår. Konserten såldes slut tidigt vilket innebar 800 förväntansfulla besökare.

Kapten Törner hade till kvällen gjort ett specialkomponerat program för kalmariterna. Musiksoldaterna spelade ut hela sitt register med spelglädje och intensitet och som tack fick de stående ovationer. Succén i Kalmar avslutades med trumkårens framförande av pampiga "Land du välsignade".

Kommande spelningar

Den 17 april kommer Arméns trumkår och Underhållningsbandet till Eksjö. Det finns också möjlighet att lyssna på dem i Järfälla den 19 april (flyttad från den 26 april). I veckan släpptes biljetterna till den stora finalen den 4 juni i Konserthuset i Stockholm. I konsertprogrammet på startsidan kan du se var trumkåren befinner sig - kanske i en stad nära dig.