Internt möte över gränser

Den 1 mars genomförs en unik, gemensam konsert med den äldre och yngre Marinens musikkår på scen samtidigt. Spelledarna lovar en ungdomlig fräschör, entusiasm och spelglädje.

Samarbetet mellan Marinens musikkår och Marinens ungdomsmusikkår har funnits i flera år. Ändå spelar de sällan ihop. Men den 1 mars blir det av.
– Det var dags nu. Som samarbetsparter ska vi ju träffas någon gång, säger Andreas Johansson, producent i Marinens musikkår, MMK.
– Det är jätteviktigt att ha kopplingen till MMK och få möjlighet att spela tillsammans och bredvid dem, säger Lotta Hjortenhammar, ledare för den yngre upplagan.

Med konserten hoppas MMK nå en annan publik.
– Så jobbar vi alltid. Vi försöker hela tiden finns nya vägar, säger Andreas Johansson.
Vad kan publiken vänta sig?
– En ungdomlig fräschör, entusiasm och spelglädje, lovar både Andreas Johansson och Lotta Hjortenhammar.
Programmet blir varierat med både militärmusik, tango, operamusik och ryska tongångar. De två kårerna framför även ett verk av Mendelsohn och svenska marscher tillsammans.

MUK tog stora steg framåt under 2008. De 51 engagerade ungdomarna besökte nyligen Tyskland och hade totalt över 50 000 åskådare. De har därmed en stor scenvana och repertoar. Men som man säger; Borta bra, men hemma bäst.
– Vi värderar den här samkonserten jättehögt. Marinens musikkår är ju vår moderkår, säger Lotta Hjortenhammar.
Har vi fler konserter att vänta?
– Det är vår förhoppning! Vi hoppas få ett årligt återkommande arrangemang, säger hon.


Dubbelkonsert, 1 mars, Konserthuset i Karlskrona,  kl 16.
Biljetter säljs på Turistbyrån i Karlskrona.