Vaktsoldater rycker in

Vänster, vänster, vänster höger vänster. Ord som första tiden dominerar de nyinryckta soldaternas vardag. Exercis i all ära men att hålla koll på sig själv, sina prylar och sina kompisar samt att snabbt kunna förstå en order är en förutsättning när krigets kalla verklighet gör sig påmind i en internationell insats.

Mycket ska hämtas från förråden. Foto: Ronnie Hammar/Försvarsmakten
Uppställning i korridoren för visitering, för att se till att alla fått rätt utrustning.
Uppställning i korridoren för visitering, för att se till att alla fått rätt utrustning. Foto: Ronnie Hammar/Försvarsmakten
Uppställning i korridoren för visitering, för att se till att alla fått rätt utrustning. Foto: Ronnie Hammar/Försvarsmakten

Ett 30-tal ungdomar ryckte in i måndags tillsammans med yrkessoldaterna i beredskapsförbandet IA09.

Dessa soldater ska bli vakt- och eskortsoldater och fyller en viktig del i förbandets verksamhet på garnisonen i Karlsborg. De har en skarp uppgift under sin värnplikt. När grundutbildningen är genomförd kommer de att få utföra olika vakt- och eskortuppdrag på garnisonen.