Sportlovsäventyr i militära kläder

Ta chansen till en upplevelse och få en inblick i Försvarsmaktens verksamhet under vinterförhållanden vid Norrbottens regemente i Boden. Under vecka 10, måndag till fredag, 2-6 mars, 2009, genomför vi ett vinterungdomsläger för dig som är mellan 16 och 23 år. Försvarsmakten står för din resa tur och retur till Boden med tåg eller buss. Utbildningen är anpassad så att den som är frisk och kry kommer att orka med.

Nu har du chansen till ett annorlunda sportlov, sök till vinterungdomslägret i Boden 2009. Foto: Carl Johansson

Syftet med Försvarsmaktens ungdomsläger är att ge deltagarna en inblick i Försvarsmaktens verksamhet och den försvarsanställdes arbetsliv och arbetsmiljö. Norrbottens regemente är ledande i landet vad gäller utbildning av förband för strid i subarktiskt klimat. Det gäller att ha kunskap för att både överleva och få maskiner och system att fungera även om temperaturen sjunker under noll.

Veckan inleds med att du hämtar ut din uniform och övrig utrustning. Du kommer att bo på likadana logement som de värnpliktiga. Ett fullmatat program ser till att du hinner uppleva många saker. Du kommer att ha en bra uppfattning om hur det kan vara att göra lumpen. Du kan lugna dina föräldrar genom att tala om att säkerheten alltid står i centrum.

Din ansökan skall du skicka till följande adress.

Norrbottens Regemente I 19
Box 9105
961 50 Boden
Att: Robert Pettersson, G 3

Din ansökan skall vara I 19 tillhanda senast 2009-01-30, vecka 5 och den skall innehålla följande information:

  • Fullständigt namn och personnummer
  • Din fullständiga adress så att vi kan skicka biljetter för resan hit.
  • Fast och mobilt telefonnummer samt e-postadress
  • Intyg/betyg från deltagande i sommarläger arrangerade av Försvarsmakten är meriterande.
  • Målsmans underskrift ska finnas i er ansökan.
  • Hälsodeklaration avseende allergibesvär eller andra medicinska faktorer vi bör känna till.

Antagning

Besked om antagning kommer att skicka skickas ut till enskilde under första veckan i februari.