Sista dagen i grönkläder

Denna snöiga fredag var sista dagen på regementet för soldaterna på vakt- och insatsplutonen. Inne i filmsalen på P 4 hölls en avslutningsceremoni med utdelning av utmärkelser och betyg innan de muckande soldaterna rusade ut genom grindarna.

Ut mot friheten. Foto: Olle Malmgren
Utmärkelsen Bästa soldat tilldelades Staffan Arleskär och Sigge Winell.
Utmärkelsen Bästa soldat tilldelades Staffan Arleskär och Sigge Winell. Foto: Olle Malmgren
Utmärkelsen Bästa soldat tilldelades Staffan Arleskär och Sigge Winell. Foto: Olle Malmgren

Fredagen den 12 december avslutade soldaterna på vakt- och insatsplutonen sin värnpliktstjänstgöring. Wartofta kompani samlades för en gemensam ceremoni och kompanichefen lämnade över ordet till ställföreträdande regementschef.

I sitt tal till de utryckande soldaterna pratade överste Rickard Johansson om betydelsen av att höra till de få som i dag gör värnplikt och att de ska ta vara på sina erfarenheter. Han talade även om att regementet har läst och tagit till sig resultatet av den rapport som kommit från värnpliktsrådet, "Gröntjänst eller gråtjänst".  Det finns en del att göra och att utveckla för att utbildningen för vakt- och insatssoldaterna ska bli ännu bättre.

Flera av de muckande soldaterna tyckte ändå att utbildningen varit bra, bland dessa killar och tjejer fanns Sigge Winell. För hans del blev det bara att tillsammans med övriga rusa ut genom grindarna för att sedan göra helt om och gå tillbaka in genom grinden och börja som anställd.