Muck för Arméns musikpluton 2008

Den 7 januari 2008 anlände 35 förväntansfulla ungdomar till Livgardet i Kungsängen. De skulle bli en del av Arméns musikkår 2008. Under elva månaders värnplikt har de gått från att vara vanliga ungdomar till musiksoldater i världsklass. De har blivit drillade i exercis och i att spela på sitt instrument. De har också levt soldatliv i militära övningar.

Musikplutonen i Arméns musikkår 2008. Foto: Maxim Jaruta

Allt ledde till att Arméns musikkår 2008 blev en paradmusikkår av högsta internationella klass.

Året har varit mycket varierande. Musikerna har varit i Köpenhamn och medverkat i Rosenborg tattoo inför en publik med tusentals människor i varje föreställning. Arméns musikkår har även figurerat i televisionen, bland annat under nationaldagsfirandet på Skansen och under Försvarsmusikcentrums dag, som blev en succé. Därutöver har det varit en mängd mindre, men minst lika intressanta, spelningar så som statsbesök, audienser och högvakter.
– Året har varit fantastiskt roligt. Jag har fått uppleva så mycket och framförallt har jag träffat vänner för livet. Spelar man ett instrument ska man absolut söka till någon av kårerna inom Försvarsmusikcentrum. Man kommer få sitt roligaste år någonsin, säger musiksoldat Cecilia Rydén.

Härmed tackar Arméns musikpluton 2008 för sig.

Fotnot: Musikpluton kallas den del av Arméns musikkår som består av värnpliktiga. Arméns musikkår i sin helhet består av både värnpliktiga och heltidsanställda musiker. Även de anställda musikerna spelar ibland för sig, då under namnet gardesensemblen.