Chefen för Försvarsmusikcentrum kommenterar inriktningen

Marinens musikkår blir kvar i Karlskrona och Arméns trumkår upphör som egen kår. Det är Försvarsmaktens inriktning efter den utredning som gjorts om Försvarsmusikcentrums framtid.

– Det har varit en turbulent tid kring utredningen om försvarsmusikens framtid och många upprörda känslor. Det har påverkat alla inom Försvarsmusikcentrum. Det känns skönt att vi nu har fått en inriktning, säger Per-Erik Laksjö, chef för Försvarsmusikcentrum.

– Det är en delvis annan lösning än vad jag förordade när jag lämnade ifrån mig min delrapport till utredningen. Men processen har ju gått vidare i Försvarsmakten sedan dess, det är inget konstigt, säger Per-Erik Laksjö.

– Frågan om försvarsmusikens framtid har engagerat många, inte bara i Försvarsmakten utan också politiker, allmänhet, personer inom kultur- och musiketablissemanget. Det visar musikens starka och viktiga roll i Försvarsmakten, säger Per-Erik Laksjö.