Sista konserterna med Arméns musikkår

I helgen gör årets upplaga av Arméns musikkår sina två finalkonserter. Det blir ett fantastiskt program med flera solister och musik av bland annat Crusell och Strauss.

Programvärd för kvällen är arméinspektören och konserten inleds därför med ”Arméinspektörens marsch”. De värnpliktiga trombonisterna kommer att spela solo i ”Posaunen Cocktail”, en lekfull polka där de får visa vad de går för. Även saxofonsektionen får ta plats i rampljuset när det är dags för lite svängigare toner, Phil Collins ”Against All Odds”.

Under året har musikkåren gjort både sittande konserter och parader och den avslutande konserten är en bra blandning med både marscher och smäktande konsertstycken. Tillsammans med Fredrik Dickfelt framför kåren Strauss första hornkonsert. Delar ur orkestern spelar ouvertyren till ”Den lilla Slavinnan” av Henry Crusell och på begäran av de värnpliktiga blir det ett medley med musik från Djungelboken.

De värnpliktiga soldaterna i Arméns musikkår rycker ut den 28 november med många bra erfarenheter i bagaget.
– Det bästa har varit att få prova på livet både som musiker och soldat, säger musiksoldat Mattias Hall, kornettist.

För Mattias, liksom de flesta andra soldaterna i Arméns musikkår, har året varit mycket musikaliskt utvecklande men även mer personligt och han har många bra minnen och vänner från lumpartiden.

Det stycke i finalkonserten som Mattias tycker bäst om är Concord av Clare Grundman. Det bjuder på stilren klassisk musik, feta brasspassager och ett mäktigt slut i sju-åttondelstakt. Efter lumpen planerar Mattias att söka till Musikhögskolan och fortsätta med musiken på heltid.

Missa inte sista chansen att se och höra årets upplaga av Arméns musikkår.
Linköping Konsert&Kongress den 21 november 19.00
Berwaldhallen, Stockholm 23 november 16.00