Officerskampanj vann 75-wattaren

Försvarsmaktens redan flerfaldigt prisbelönade rekryteringskampanj för officersutbildningen som gick kring förra årsskiftet fick på torsdagskvällen ytterligare ett pris. Det var "75 watt-priset", det vill säga andrapriset i konsumentreklamklassen i Sveriges annonsörers tävling 100-wattaren.

En scen ur en av Försvarsmaktens rekryteringsfilmer. Foto: DDB Stockholm

100-wattaren är en av landets två största tävlingar för reklam, där Guldägget är den andra. Det som skiljer dem åt är att Guldägget framför allt belönar den kreativa insatsen medan 100-wattaren belönar effekt.

Försvarsmaktens kampanj har nu belönats med båda priserna.
– Jag tycker faktiskt att vi var värda 100 watt, men vi är ändå stolta och glada över 75 med tanke på den konkurrens vi hade, säger Staffan Slörner, Försvarsmaktens marknadschef.