Misstänkt sexuellt ofredande

En värnpliktig man på P 4 misstänks ha ofredat en värnpliktig kvinna sexuellt. Händelsen ska ha ägt rum den 7 november i de båda värnpliktigas bostadskaserner på Kvarn, Borensberg.

Kvinnan anmälde händelsen till sitt närmsta befäl som i sin tur informerade sina chefer. Med stöd av regementet polisanmälde kvinnan på tisdagen händelsen. P 4 har inlett en intern utredning, och den misstänkte soldaten är tjänstebefriad under den tid utredningen pågår.

Regementets förtroendevalda värnpliktiga informerades under tisdagen om det inträffade. Annika Christiansson, förtroendevald inom Nätverk Värnpliktiga Kvinnor(NVK) kommenterar händelsen:

– Det är mycket tröttsamt att det här händer igen. Det är varje soldats ansvar att se till att detta inte händer. Tjejerna på P 4 upplever inte att detta är ett problem på regementet och alla, oavsett om man är kille eller tjej, tycker att det är jobbigt när sådant här händer.