Hemvärnet ger stöd i snöoväder

Hemvärnet bistår sedan söndagskvällen med personal och utrustning i norra Stockholms län.– Vi kör bandvagnar och terrängbilar så att hemtjänsten kommer fram på oplogade vägar, säger Gunnar Kanold i Roslagens hemvärnsbataljon.

Redan på söndagskvällen, när snöovädret drog in över de ostligaste delarna av främst Norrtälje kommun, stationerades hemvärnsmän på kommunens brandstationer, som också bemannades med deltidsbrandmän. Tidigt på måndagsmorgonen började arbetet med att bistå räddningstjänsten.

– Vi har sju personer som kör bandvagnar och terrängbilar runtom i kommunen, säger Gunnar Kanold som leder insatsen.

Hemvärnets insats består främst i att hjälpa hemtjänstens personal som behöver ta sig fram på det mindre, oplogade, vägnätet.

– Framkomligheten har varit usel hela morgonen, och så länge snöröjarna inte kommit ikapp kommer vår personal att behövas, säger Gunnar Kanold.