Försvarsmakten medverkar på studentmässor

Under november deltar Försvarsmakten på utbildningsmässorna Kunskap och framtid i Göteborg den 13-15/11 och SACO-mässan den 20-21/11 i Stockholm.

Jägartestet känns i benen! Foto: Henrik Eskilsson/Pliktverket

Förra året besöktes mässorna av cirka 33 000 ungdomar i åldern 14-25 år. Mässorna handlar om utbildning och arbete.

Försvarsmakten finns på plats för att informera och besvara frågor om bland annat de olika officersutbildningarna, officersyrket och utlandstjänst. Besökarna får möjlighet att träffa en JAS-pilot och kolla in utrustning och materiel.

På plats finns också representanter från Pliktverket som svarar på frågor om mönstring och värnplikt. Som ett extra dragplåster i montern kan besökarna kan göra "jägartestet", det vill säga med 20 kg packning på ryggen kliva upp och ner på en bänk.