Bejublade avslutningskonserter för Arméns musikkår

Det var nästintill fullsatt på Arméns musikkårs båda avslutningskonserter. Publiken bjöds på ett mycket underhållande program och efter nästan ett helt års övande var musikkåren som allra bäst.

Arméns musikkårs slutkonsert 2008. Foto: Hans Groby
Saxofonisterna framför "Against all odds".
Saxofonisterna framför "Against all odds". Foto: Hans Groby
De lyckliga stipendiaterna ur AMK 2008.
De lyckliga stipendiaterna ur AMK 2008. Foto: Hans Groby
Saxofonisterna framför "Against all odds". Foto: Hans Groby
De lyckliga stipendiaterna ur AMK 2008. Foto: Hans Groby

Det var blandade känslor bland de värnpliktiga inför avslutningskonserterna. Alla såg naturligtvis fram emot dem, men visste även att det var de sista konserterna som de någonsin skulle göra med Arméns musikkår 2008.  Första delen av konserten innehöll många fina tongångar. Fredrik Dickfelt fick visa vilken skicklig valthornist han är i Strauss första hornkonsert. Sedan bjöds det på ett mycket stämningsfullt samspel mellan musiksoldaterna Hillevi Hjalmarsson på piccola och Martin Lindkvist på baseltrumma i Concord.

Under andra delen släppte trombonisterna Erik Hjalmarsson, Henrik Eriksson och Johan Björkesten loss i Posaunen Cocktail. Det blev bra drag och publiken var helt med på noterna.

Musiksoldat Anna-Karin Myrberg älskar allt som har med Disney och hon hade önskat att AMK skulle spela ett medley ur Djungelboken på avslutningskonserten. Önskan gick i uppfyllelse och det blev en stor succé!

"Hedrande att få spela solo"

Senare följde lite lugnare tongångar när de värnpliktiga saxofonisterna Mats Wallin och Jesper Eriksson framförde Against all odds.
– Det kändes hedrande att få spela solo på Arméns musikkårs avslutningskonsert och det är något som jag alltid kommer att minnas, sade Mats Wallin efteråt.
Konserterna avslutades med en marsch från Raiders of the Lost Ark av John Williams.

Arméns musikkår möttes av applåder och hyllningar och det blev naturligtvis en rad extranummer, bland annat Svenska arméns stora tapto. Slagverkarna framförde slagverksdelen med bravur och tillsammans med Svenska nationalsången blev det en mycket högtidlig avslutning på konserten.

Stipendiater utses

Under den sista konserten i Berwaldhallen delades det även ut stipendier till fem lyckliga musiksoldater. Bland annat delades Bofors-stipendiet ut till klarinettisten Hanna Cederhorn och saxofonisten Jesper Eriksson. Erik Hjalmarsson blev årets musiksoldat. Flöjtisten Cecilia Rydén fick stipendiet för bästa utveckling under året och kornettisten Mattias Hall blev bästa militärmusiker.