Värnpliktig skadad i ansiktet

En värnpliktig soldat skadades i ansiktet vid en batteriexplosion vid elvatiden på onsdagen, under den stora systemövningen vid Lv 6. Han transporterades omedelbart med ambulans till Länssjukhuset i Halmstad och har efter att ha fått vård återgått i tjänst vid övningen.

Soldaten tillhör reparationsplutonen och skadades när ett bilbatteri på en bärgningsbil exploderade.

Han fick batterisyra i ansiktet och ögonen och omhändertogs omedelbart av sjukvårdspersonal på plats. Han fördes sedan med ambulans till Länssjukhuset i Halmstad. Hans skador bedömdes som lindriga, och han kontaktade själv sina anhöriga. Soldaten återgick till sin tjänst i övningen under eftermiddagen.
Soldaten är 20 år och hemmahörande i Göteborgsområdet.

Regementet kommer nu enligt gällande rutiner att anmäla olyckan till arbetsmiljöverket och polisen och gör också en egen utredning av händelsen, inklusive en teknisk utredning av bärgningsbilen.