Trafikolycka vid I 19

Två personer skadades vid en trafikolycka på Bodens södra skjutfält strax före klockan 22.00 på onsdagskvällen den 1 oktober. Räddningstjänsten var snabbt på plats och cirka 22.15 var de skadade avtransporterade till Sunderby sjukhus.

De två skadade, en värnpliktig och en officer, vårdades under natten. Den värnpliktige kunde redan samma natt lämna sjukhuset och återgå till sitt förband. Officeren vårdas fortfarande för sina skador.

Olyckan inträffade inne på övningsfältet där pansarbataljonen vid Norrbottens regemente, I 19, övade i mörker. Övningen innebar att fordonen rörde sig i området med avskärmad belysning. Officerens uppgift var att med en bandvagn av typen 206 transportera soldaten till kasern inför natten. Av okänd anledning uppmärksammade han inte en stridsvagn som stod parkerad på vägen utan bandvagnen körde i låg fart in i det tyngre fordonet. Kollisionen kom ändå att bli relativt kraftig.

Räddningstjänst och polis kallades till platsen och genom en snabb insats kom de skadade till sjukhus. Olyckan utreds av polisen.

De anhöriga till de skadade är underrättade om olyckan.

Ytterligare information lämnas av press- och informationschef Wilhelm Guldbrand, tel: 0921-34 86 55 alternativt 070-686 55 59.