Överbefälhavaren besökte världens modernaste minröjningsfartyg

Sveriges överbefälhavare, general Håkan Syrén, besökte tillsammans med sin rumänske motsvarighet amiral Gheorghe Marin Karlskrona garnison och då bland annat världens just nu modernaste minröjningsfartyg, HMS Koster.

Överbefälhavaren på väg ombord. Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
Förevisning av undervattensfarkoster, fartygets huvudvapen mot minor.
Förevisning av undervattensfarkoster, fartygets huvudvapen mot minor. Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten
Förevisning av undervattensfarkoster, fartygets huvudvapen mot minor. Foto: Jimmie Adamsson/Försvarsmakten

De båda överbefälhavarna fick en visning av fartyget samt en kort genomgång av den aktuella halvtidsmodifieringen av fartyget. Gästerna fick en övergripande förevisning av minröjningsfarkoster och ledningssystem och besöket avslutades med ett kort föredrag av chefen för 3.sjöstridsflottiljen, Anders Olovsson. Även Visby-korvetten HMS Helsingborg besöktes.