Ny regementschef på Livgardet

Överste Dag Lidén tar över Svante Borgs arbete som regementschef på Livgardet. Svante Borg går vidare till högkvarteret där han kommer att leda utvecklingen av det nya personalförsörjningssystemet.

Svante Borg (th) lämnade över fana, standar och chefskapet till den nye regementschefen Dag Lidén. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten
Överste Dag Lidén visiterade personal och soldater.
Överste Dag Lidén visiterade personal och soldater. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten
Överste Dag Lidén visiterade personal och soldater. Foto: Björn Westerdahl/Försvarsmakten

Under en högtidlig ceremoni på Livgardet i Kungsängen lämnade Svante Borg över fana och standar till den nya regementschefen Dag Lidén.
– Tre år har gått snabbt. Många förändringar har skett, och många återstår. Det har varit ett tufft beslut att sluta, men tåget måste gå vidare. Gardet har lämnat ett outplånligt spår i mitt hjärta, sa Svante Borg.

– Jag kan se att verksamheten som genomförs är av hög kvalitet. Vi har ett par minst sagt spännande och intressanta projekt framför oss, sa Dag Lidén som under de två senaste åren arbetat som ställföreträdande regementschef.

Utmaningar som Dag Lidén ställs inför är bland annat att vidareutveckla Swedint:s roll som nationellt och internationellt kunskaps- och utbildningscenter för militärer, poliser och civila. En annan utmaning är att förbereda och förverkliga övergången till den nya kaderorganisationen som innebär att förbandet från och med 1 januari 2009 organiseras i en stabs- en förbands- och en produktionsdel.
– Sannerligen en spännande framtid, sa Dag Lidén.