Glöm inte att söka

Måndag den 20 oktober startar ansökningsperioden för dig som vill göra internationell tjänst. Den här hösten behövs soldater till förbanden i Afghanistan och Kosovo för tjänstgöring under andra halvåret 2009. Vi söker också yrkes- och reservofficerare till observatörstjänster i bland annat Georgien och Sudan.

Personal söks bland annat till det svenska förbandet i Kosovo. Foto: Anna Norén

Du som är till exempel kock, läkare, tekniker, jurist eller rörmokare har en viktig kompetens som krävs för att förbandet ska kunna lösa sina uppgifter i insatsområdet.

Till insatsförbanden i Afghanistan och Kosovo behövs inte bara personer med militära kunskaper, som gjort värnplikten eller är officerare, utan även personer med civil yrkesbakgrund. Kan du tänka dig att jobba med fred och säkerhet under ett drygt halvår? Om du blir antagen erbjuder vi dig en kortare militär grundutbildning.

Vill du ha en påminnelse när det är dags att söka?
Sms:a "Insats" till 72 246
Kostar som ett vanligt sms.

Ansökningen gör du på http://www.mil.se/sv/Arbete-och-utbildning/Sok-utlandstjanst/mellan 20 oktober och 16 november 2008.