Dreamhack - en rekryteringsbas för framtidens försvar

DreamHack är världens största datorfestival med närmare 13 000 gamers och besökare från hela världen – en mycket intressant målgrupp för Försvarsmakten som storsatsar på att rekrytera framtidens teknikkunniga specialister.

– I en modern försvarsmakt är det högteknologi på alla nivåer. Det krävs mycket god teknisk kompetens av de som jobbar med de avancerade systemen. DreamHack utgör därför ett bra underlag för att attrahera och rekrytera, säger Johan Wormbs, chef för rekryteringsenheten vid Försvarsmaktens Rekryteringscentrum.

JAS 39 Gripen och helikopteruppvisningsgruppen "Vingarna"

Under DreamHack Winter kommer besökarna att bjudas på flyguppvisningar med helikopter 9 och stridsflygplan JAS 39 Gripen. Ett tillfälle att få uppleva två av Sveriges absolut bästa piloter i hisnande flyguppvisningar.
– De som var på DreamHack Winter förra året vet vilken otrolig upplevelse det var att se uppvisningen. Det är viktigt att visa vad Försvarsmaktens professionella medarbetare kan göra, och vad det finns för utbildnings- och yrkesmöjligheter inom dagens moderna Försvarsmakt, säger Johan Wormbs.

– Förra året fick vi många bra diskussioner med alla intresserade under eventet, så vi satsar ännu mer i år. Vi är tydliga med att det krävs en mycket god fysik i kombination med ett gott omdöme och träning för att kunna lösa uppgifterna i Försvarsmakten. I ett datorspel söker du konflikten och tar stora risker, men i vårt yrke gäller det att minimera riskerna och lösa uppgifterna på det säkraste och mest effektiva sättet. Att bli skjuten eller krascha i ett dataspel innebär kanske att du måste börja om från början. I verkligheten får det helt andra konsekvenser.

Större än någonsin

DreamHack Winter arrangeras den 27 – 30 november, och även i år satsar arrangörerna på ett rekord med närmare 15 000 besökare.

Kontaktpersoner

Försvarsmakten: Johan Wormbs, 0708-12 40 58
DreamHack: David Garpenståhl, 0768-69 63 78