Chefsbyte vid Norrbottens flygflottilj

– Jag tar befälet, i armen gevär, lystring ställ. Med de orden inledde överste Per Nilsson sin första dag som flottiljchef på Norrbottens flygflottilj, F 21, och Luleå garnison.

Vid chefsbytet överlämnade avgående flottiljchef Lars Jäderblom förbandsfanan till nye flottiljchefen Per Nilsson. Foto: Louise Levin / Försvarsmakten

– Det här är en stor dag för mig. Att få bli chef för F 21 och Luleå garnison är något alldeles speciellt, säger Per Nilsson.

I sitt tal till personalen, inbjudna gäster och media talar han om att F 21 har fått en mycket tydligare internationell prägel. Något som visat sig i internationella övningar som exempelvis Red Flag i Nevada, USA.

– Det finns en speciell anda och stämning på F 21. En stolthet över vad ni presterar och uppnår, men även en drivkraft att ständigt vilja utveckla och förbättra. Det är denna typ av initiativ som jag uppfattar som utmärkande, som gör mig särskilt stolt och glad över att få tillhöra Luleå garnison och får vara här och arbeta tillsammans med er, säger han.

– Det är med utgångspunkt från denna skaparkraft och vilja som jag därför med ödmjukhet, stolthet och naturligtvis glädje övertar flottiljchefskapet för F 21 och för Luleå garnison, säger Per Nilsson.