Världsmästerskapen invigda

Nu är det militära världsmästerskapen i skytte invigda. – Det är en stor ära för Försvarsmakten och Norrbottens regemente att få välkomna er alla till Boden och de 43:e militära världsmästerskapet i skytte, sade Sveriges överbefälhavare, general Håkan Syrén i sitt invigningstal.

Deltagarna marscherar in på Boden Arena under invigningsceremonin. Foto: Mats Engfors/PIC WMSC 2008
ÖB Håkan Syrén invigde militära världsmästerskapen i Boden på måndagskvällen.
ÖB Håkan Syrén invigde militära världsmästerskapen i Boden på måndagskvällen. Foto: Mats Engfors
ÖB Håkan Syrén invigde militära världsmästerskapen i Boden på måndagskvällen. Foto: Mats Engfors/PIC WMSC 2008

I årets militära världsmästerskap ingår ett flertal grenar, både individuella och i lag. Bland annat genomförs gevär 300 meter, gevär korthåll 50 meter och pistolskytte. Mästerskapen har i år samlat över 500 aktiva och ledare från 44 länder runt om i världen.

Invigningsceremonin som genomfördes på måndagskvällen i den nybyggda multiarenan, Boden Arena, var en stilfull och välorganiserad tillställning som förutom överbefälhavarens invigningstal även innehöll artistuppträdande med samisk prägel av Yana Mangi. Under ceremonin talade även CISM högste representant på plats, generalmajor Doug Langton och Norrbottens landshövding Per-Ola Eriksson.

Livgardets dragonmusikkår stod för invigningens musikaliska inslag med ett mycket proffsigt framträdande inför en entusiastisk publik.