Regementets dag på Lv 6

Inför regementets dag på Luftvärnsregementet var vädret det stora samtalsämnet. Prognoserna visade på en dag i ösregn. Och mycket riktigt strilade regnet ner på morgonen. Men när grindarna öppnades 09:30 stängde sig skyarna, och det blev en riktigt vacker septemberdag.

Regementets dag genomfördes på Lv 6. Foto: Försvarsmakten
Familjen Hamid.
Familjen Hamid. Foto: Försvarsmakten
Familjen Hamid. Foto: Försvarsmakten

Marinens musikkår hälsade besökarna välkomna med marschmusik innan luftvärnets robotsystem och sensorer mullrade in, och tog över kaserngården inför ett par tusen besökare. Ett par av besökarna var Murtada och Susan Hamid Nilsson. De hade kommit till Halmstad från Malmö för att träffa sin son Halim som gör värnplikten vid 23/97-kompaniet.
– Det är roligt komma hit och man är nyfiken på att få se vad de hittar på här, berättade Susan.

Halim förklarade att han trivs alldeles utmärkt på Lv 6 och att värnplikten kändes som ett självklart val för honom.
Det var något som Murtada snabbt kunde gå i god för.
– Halim var mycket intresserad av det militära redan som barn. Och det går i släkten. Farfar var också militär och stred med Montgomery under ökenkriget, berättade han.

En annan värnpliktig med militärt påbrå är Johan Egnell som gör lumpen som stridsledare på robot 70-kompaniet. Hans far Claes Egnell berättade att han varit reservofficerare inom pansartrupperna. Men luftvärnet, erkände han, hade han mindre koll på.
– Därför ser jag fram emot att se lära mig mer idag och framförallt att testa robot 70-simulatorerna!

Den sista punkten på programmet var en stridsförevisning av Hallands hemvärn. Huvuddelen av besökarna letade sig bort till "Spränggropen", platsen för skådespelet, för att se hemvärnet visa upp några av sina förmågor.