Österrike överraskade

Österrike vann överraskande herrarnas lagtävling i standardgevär 300 meter vid militära skytte-VM tisdagen den 16 september. Laget nådde hela 1750 poäng som nu är det nya militära världsrekordet. – Det här var verkligen en överraskning, vi trodde inte att vi skulle ha en chans mot Norge, sa Thomas Farnik, för dagen näst bäst i laget med 584 poäng.

Österrike överraskade med guld, fr. v: Stefan Raser, Florian Kammerlander, Thomas Farnik och Michal Podolak. Foto: Mats Carlsson, PIC WMSC 2008

På andra plats kom storfavoriten Norge med 1743 poäng. Även detta resultat är över det tidigare rekordet som tidigare innehades av just Norge. Schweiz erövrade tredjeplatsen, också det med mycket hög slutpoäng, 1738.

I det segrande österrikiska laget ingick Michal Podolak, 588 poäng, Thomas Farnik 584, Florian Kammerlander 578 och Stefan Raser 572. Laget innehåller alltså fyra skyttar men de tre bästa resultaten räknas in i det totala lagresultatet.

Det svenska laget kom på tolfte plats av 29 startande lag.