MSS segrade i FMM Patrull

Första dagens tävlande slutade med att Markstridsskolan MSS, ryckte åt sig ett nio minuter långt försprång på jaktstarten till näst bästa lag, Livregementets husarer K 3. Ett försprång de aldrig släppte.

Foto: Christian Lövgren / Försvarsmakten
MSS på upploppet i FMM patrull 2008.
MSS på upploppet i FMM patrull 2008. Foto: Christian Lövgren
MSS på upploppet i FMM patrull 2008. Foto: Christian Lövgren

– Fantastiskt! En riktig lagprestation, sa en trött men lycklig Urban Ellneskog från MSS segerlag.
– Under första delen i nattorienteringen hade vi lite problem att hitta en kontroll. Då trodde vi att hela vårt försprång var borta, men vid växlingen var vi ändå först in. Det gjorde att man fick lite nya krafter, fortsätter Ellneskog.
Anledningen till varför det gått så bra i år förklarar MSS lag med att de tränat mycket ihop och att de därför hade teknik och taktik klart för sig från början. Taktiken vid överraskningsmomenten räddning och lerduveskytte var också klar för laget.
– Det är bara att kötta!

Silvermedaljör Johan Delborg från K 3 tyckte det var ganska lugnt inför starten imorse.
– Vi fick tolv timmars vila innan jaktstarten så vi kände oss i god form vid starten. Jag trodde vi skulle kunna ta in mer tid på MSS, men vi var aldrig riktigt nära dem, sa en lite besviken Johan Delborg.
– Gårdagens tävlingar var bra, särskilt räddningsmomentet som var både oväntat och kul. Vi gjorde dessutom bra ifrån oss där.

Tredjeplatsen var en tuff uppgörelse mellan Luftstridsskolan, Marinbasen och Skaraborgs regemente, som LSS gick segrande ur och knep bronspengen.

Vid prisceremonin tackade Mikael Mineur, chef för Försvarsmaktens idrotts- och friskvårdsenhet FMIF, Luftvärnsregementet för ett mycket bra genomfört arrangemang och lämnade över stafettpinnen till Skaraborgs flygflottilj F 7, som står som arrangörer för FMM Patrull nästa år.