Markstridsskolan - segrare i årets FMM patrull

Årets Försvarsmaktsmästerskap i patrullfälttävlan, FMM Patrull är avgjord vid Luftvärnsregementet i Halmstad. Markstridsskolan vann tre av de åtta delmoment som ingick i den en mil långa marsch under första dagen.

Segervrål från deltagarna i laget från Markstridskolan fv: Urban Ellneskog, Anders Lind, Martin Inemyr och Birger Andersson. Foto: Maria Kvarnmarker / Försvarsmakten

De moment som markstridsskolan stod som segrare i var: avståndsbedömning, handgranatskastning och hinderbana. Detta resultat gav nio minuters försprång i nattens orientering och snabbmarsch.
– Vi höll de nio minuterna hela vägen, det är verkligen roligt att vi vann för vi har gått in för detta i ett halvår och förberett oss. Vi åkte hit med målsättning att vinna, säger en nöjd lagledare Anders Monterlius.

Deltagare i laget från Markstridsskolan var Urban Ellneskog, Anders Lind, Birger Andersson och Martin Inemyr. För Birger Andersson är det tredje gången som han står på segerpallen. Tidigare har han tävlat för A 9 och K 3. Segerplatsen innebär att Markstridsskolan får åka till Ungern och delta i VM patrullfälttävlan nästa år.

K 3 kom på 2:a plats och Luftstridsskolan hamnade på en 3:dje plats i året patrullfälttävlan.

Årets Försvarsmaktsmästerskap i patrullfälttävlan, FMM Patrull genomfördes vid Luftvärnsregementet i Halmstad 24-25 september. 23 tävlande lag ingick i tävlingen. Varje förband, skola och centra i Försvarsmakten får delta med ett lag om fyra personer i tävlingen som syftar till att mäta de personliga soldategenskaperna. Under den första dagen marscherar lagen en dryg mil och genomför åtta olika moment längs vägen. Resultatet i den tävlingen ger startordningen för nattens orientering och snabbmarsch.