Kina vann lagtävlingarna i pistol

Kina vann helt programenligt såväl herrarnas som damernas lagtävlingar i pistol under onsdagen den 17 september. Herrlaget nådde hela 1747 poäng med Ukraina på andra plats följda av Indien. I damtävlingen tillhörde även lagen närmast segrande Kina medaljfavoriterna. Det var Tyskland och Vitryssland som placerade sig på andra respektive tredje plats.

Kinesiska pistolskyttar följer spänt lagkamraten Chao Liu´s avslutande skjutserie. Foto: Mats Engfors, PIC WMSC 2008.
Chao Liu i aktion under lagtävlingen i grovpistol.
Chao Liu i aktion under lagtävlingen i grovpistol. Foto: Mats Engfors, PIC WMSC 2008.

På herrsidan har Ukraina ett lag som ofta placerar sig bra i tävling medan Indien har ett lag som är nytt och som kommit starkt på senare tid. I det segrande herrlaget från Kina ingick Zheng Gao, Yadong Liu, Yongde Jin och Chao Liu.

Det svenska herrlaget kom på elfte plats av 29 startande lag med 1722 poäng. I laget ingick Håkan Sjöberg, Åke Stenlund, Joakim Olsson och Jonas Fyrpihl.

I det segrande damlaget från Kina ingick Ying Cao, Yan Shu, och Xiaoxu Ding. Sverige var inte representerat i damernas lagtävling.