Estländska Anzela i topp

Det var Anzela Voronova från Estland som drog det längsta strået vid damernas individuella tävling i sportgevär 50 meter liggande. Anzelas resultat blev 595 poäng av 600 möjliga.- Varje tävling siktar jag på första plats. Jag trodde nog inte att jag skulle klara av det idag, men det gick ju bra, sa en lycklig vinnare.

Anzela Voronova, en nöjd vinnare från Estland, som efter dagens dopingkontroll skulle träningsskjuta och ladda inför morgondagens tävlingar. Foto: Mats Engfors, PIC WMSC 2008

Förhållandena på Rödbergets skyttestadion var inte det lättaste. Höstkylan och de små byiga vindarna gjorde det svårt för de tävlande och medförde att en del av favoriterna hamnade längre ner i resultatlistan.

Skyttarna skulle under dagens tävlingar skjuta 60 skott liggande på en timme och en kvart inklusive provskott. Man bör i sammanhanget veta att tian i måltavlan som sitter på 50 meters avstånd från skytten inte är större än en centimeter.

Bäst av de svenska tjejerna var Christina Bengtsson på en elfte plats med 587 poäng. Linda Olofsson och Anna Normann slutade på 17:e respektive 20:e plats, båda med 584 poäng.

Tävlingarna avslutades med materielkontroll och dopingtest för medaljörerna och ett antal andra slumpmässigt utvalda. För övriga var det bara att börja ladda inför morgondagens tävlingar.