En värmande hand i höstkylan

Det är inte alla som siktar på måltavlorna under veckans militära skytte-VM. Gerda Henriksson och Susanne Isaksson från Röda korset siktar på att hjälpa deltagare, ledare och publik.– Vi har haft en strid ström av deltagare som vill ha hjälp med allt från medicinering till varma kläder, säger Gerda Henriksson.

Susanne Isaksson och Gerda Henriksson tar hand om ett fall av halsbesvär. Foto: Stefan Bokvist, PIC WMSC 2008.

Under veckan har fyra personer från Röda korset funnits till hands vid de två skjutbanorna på Rödberget.
– Vi har två så kallade samlingsplatser för första hjälpen med uppvärmda tält där vi kan behandla mindre skador och till exempel massera, säger Susanne Isaksson.
För medicinering finns Försvarshälsans sköterskor på plats. Organisationen har självklart även läkare om det skulle behövas.

– Vi har träffat så många trevliga personer under veckan, dels de som behövt våra tjänster dels de som bara kommit fram och pratat, säger Gerda och Susanne som tycker det är roligt att få hjälpa till under veckan.

Några deltagare kommer från nationer som helt saknar erfarenhet av den norrländska höstkylan. De hade förstås inte med sig tillräckligt varma kläder.
– Vi fick snabbt ordna fram varma stickade tröjor och yllevantar och de har gått som smör i solsken under veckan, avslutar Susanne Isaksson.