Lyckad fångst för funktionshindrade

Fångsten var liten men lyckan desto större när funktionshindrade barn och ungdomar fick hjälp att komma ut på en heldags fiskeutflykt vid Gracanicasjön.

Visst finns det fisk i Gracanicasjön, fast de är ganska små.
Visst finns det fisk i Gracanicasjön, fast de är ganska små.
Visst finns det fisk i Gracanicasjön, fast de är ganska små. Foto: Hannah Larsson

”Ni är inbjudna som gäster, men vi skulle vara tacksamma för ett tält och lite svalkande dryck”. Så lät det i en inbjudan till SWECON KS17 från en organisation i Gracanica som jobbar för att funktionshindrade barn och ungdomar ska få roliga upplevelser.

Sjukvårdsgruppen nappade på förfrågan och plockade in två stora parasoll samt kex och saft i sin stora sjukvårds-Patria. Sedan bar det av längs dammiga vägar till Gracanicasjön, där en grupp barn och ungdomar väntade.
Det är inte mycket mer än så som krävs för att sprida lite glädje.

KS17:s egen fiskemästarinna Gunilla Turdell testade vilket bete som passade fisken i Gracanicasjön men sanningen att säga så hade barnen bättre fiskelycka. De små abborrarna förpassades till vattenfyllda flaskor. Fiskeutflykten filmades av serbisk tv. På eftermiddagen rullade sjukvårdsgruppen åter mot Camp Victoria efter att ha gett prov på Sveriges engagemang i Kosovo.