Vinnare i Försvarsmaktens tävling flyger helikopter under Dreamhack-festivalen

Vinnarna i Försvarsmaktens tävling Lumpen Quiz flyger helikopter under Dreamhack i Jönköping. Victoria Karlsson Lyhrén från Göteborg och Jonathan Lindberg från Mölndal vann den mycket eftertraktade flygturen med helikoptern och fick vara med om en hissnande tur över Jönköping och Vättern.

Vinnarna i Försvarsmaktens tävling Lumpen Quiz är förväntansfulla inför sitt pris, en flygtur med Helikopterflottiljens Helikopter 9. Foto: Carl-JohanHerolf, RekryC

– Det var bra, faktiskt bättre än vad jag trodde, svarade Jonathan efteråt på frågan om hur det hade varit uppe i luften.

Även Victoria tyckte det var roligt att flyga och inte undra på det – Victoria fick faktiskt ta över spakarna en liten stund och flyga alldeles själv!

Tävlingen som arrangerades av Försvarsmakten i samarbete med www.lumpen.nu, lockade fram till prisutdelningen hela 5 206 tävlande.

Dreamhack – Sommar, världens största LAN-festival pågår dygnet runt mellan den 14–17 juni och samlar mängder av datorintresserade ungdomar. Dreamhack har ingen åldersgräns och är ett drogfritt evenemang som är öppet dygnet runt!

Lite mer fakta från årets Dreamhack:

6170 deltagare
Deltagare från 30 olika länder
4000 besökare
20 Gbit/s från Telia
60 000 burkar Joltcola
10 000 pizzor
15 000 portioner från Försvarsmaktens Team Culinar.
2.5 km bord
470 frivilliga funktionärer
216 MWh strömförbrukning, 60 st. 63A-elanslutningar
15 000 buntband
55 km nätverkskabel
11 km strömkabel

Läs mer om Dreamhack på www.dreamhack.se