Upplev Försvarsmakten på Dreamhack Summer 2008

Kom och upplev Försvarsmakten i Dreamhack EXPO! Utmana dig själv i Försvarsmaktens simulatorer eller på www.lumpen.nu/dreamhack.

Skolinformatör Veronica Nordström assisterar, många ville testa tyngden i skyddsutrustningen under Dreamhack Winter 07. Foto: Henrik Eskilsson, Pliktverket

I Försvarsmaktens 500 kvadratmeter stora utställning finns olika simulatorer att prova på – Vad sägs om spaning i ubåtspersikop, flygstridsledning eller att bekämpa stridsfordon?! Eller varför inte spana in satellitkommunikationsutrustning, klättra in i ett stridsfordon eller titta på en helikopter?! Vill du ha en mer fysisk utmaning kan du ge dig på "jägartestet"…!

I montern finns också militär personal som kan svara på frågor du kanske har om Försvarsmakten, värnplikten eller officersyrket.

Tävla om hisnande upplevelser - exklusiv tävling för Dreamhacks besökare!
Dreamhacks besökare har i år chansen att vinna hisnande upplevelser med Försvarsmakten. Sex lyckliga vinnare kommer att fira sig ner från ELMIA's fasad med militära firningsinstruktörer. I vinstpotten finns även chansen att få flyga med en militär helikopter över Dreamhack!! Missa inte chansen att tävla på lumpen.nu/dreamhack eller i Försvarsmaktens monter.

Varför är Försvarsmakten med på Dreamhack Summer?

Försvarsmakten är här för att träffa ungdomar som är intresserade av datorer och ny teknik. Det är tjejer och killar med det här intresset och kunskaperna som Försvarsmakten behöver framöver. Glöm den gamla bilden av soldaten med bössan i skyttegraven!

- Den materiel Försvarsmakten använder idag är många gånger avancerad och vass och det finns massor av yrken i Försvarsmakten med teknisk inriktning, säger Frida Svedrin från Försvarsmakten. Tänk att få förena ditt tekniska intresse med en aktiv och spännande arbetsmiljö.

Militära kocklandslaget Team Culinar lagar maten på Dreamhack Summer

Även i år kommer det militära kocklandslaget "Team Culinar" se till att Dreamhacks deltagare är mätta och glada. Under hela Dreamhack kommer de jobba hårt för att servera mättande och god mat. Man kan välja mellan streetfood och en stor härlig grillbuffé! Självklart har de även smarrig frukost för dem som vill ha en bra start på dagen.