Svenska soldater i bilolycka

Svenska soldater var i dag, kl 07.50 svensk tid, inblandade i en bilolycka vid Faryab. Två soldater blev skadade men dock ingen allvarligt. Området tillhör det norska PRT i Maimana.

Den norska helikoptern landar på Maimana Foto: Det norske Forsvaret

Olyckan inträffade i samband med bogsering av eget fordon. En av soldaterna ådrog sig en lätt skada och den andre fick en skada på näsbenet och kände smärtor i mage och nacke. Båda var hela tiden vid medvetande.

Soldaten med mag- och nacksmärtor flögs med helikopter till det norska sjukhuset i Maimana där han fick sy några stygn över ett brutet näsben och enligt rutin fördes han vidare till det tyska fältsjukhuset i Marmal för observation. Soldaten med den lättare skadan kördes sedan i bil till Maimana.

Anhöriga i Sverige är kontaktade.


Maria Dupont

Press- och Informationsofficer, FS 15