Misstänkt våldtäkt på Skaraborgs regemente

Natten mot fredagen den 9 maj förgrep sig en manlig värnpliktig på en kvinnlig värnpliktig. Händelsen skedde inne på P 4:s kasernområde i det logement där de båda värnpliktiga bor.

Händelsen anmäldes den 12 maj av den kvinnliga värnpliktiga till förtroendevalda inom kompaniet och enhetschefen informerades. Dagen efter, den 13 maj, kontaktade regementet polisen som bedömer att det inträffade är ett brott.

Den kvinnliga värnpliktiga polisanmälde själv händelsen samma dag med stöd av sin närmaste chef. Polisen rubricerar händelsen som våldtäkt. Den manlige värnpliktige anhölls samma dag. Ärendet går nu vidare till åklagare.

– Det som har hänt är fullständigt oacceptabelt och är inte i linje med Försvarsmaktens värdegrund. Vi stödjer nu de inblandade och ärendet har överlämnats till polis och rättsväsende, säger Ronald Månsson, chef för Skaraborgs regemente.