Marindagen den 24 maj

Traditionsenligt bjuds allmänheten in till Marindagen i Karlskrona vartannat år, Nu är det dags igen. Lördagen den 24 maj klockan 11.00–16.00 hålls öppet hus i Karlskrona örlogshamn.

Marinbaschefen Ola Truedsson tillsammans med informationscheferna för Marinbasen och Tredje sjöstridsflottiljen hälsar besökarna välkomna till Marindagen. Foto: Maths Olsson/Sydöstran

Marindagen ska ge en bild av dagens och morgondagens försvarsmakt, inramat av den världsarvsmiljö som bidragit till att Karlskrona tagits upp på UNESCO:s världsarvslista. Marina uppgifter i insatsförsvaret, med en ökad internationalisering, kommer att kunna ses på plats.
– Det känns roligt att möta besökarna och få berätta om det professionella arbete som Försvarsmakten bedriver i Sverige och utomlands säger Ola Truedsson, chef för Marinbasen.

Just kombinationen av historia och framtid är slående i Karlskrona. Att kunna gå ombord på marinens framtid – Visbykorvetterna, förtöjda i en miljö med anor från 1600-talet – är unikt.

Marindagen ska ge alla, ung som gammal, en upplevelse av en modern försvarsmakt. En upplevelse av örlogsfartyg, ubåtar, helikoptrar och dagens internationella marin. En upplevelse av att prova på spännande saker. Världsarvet och arkitektur i marin miljö kan studeras på nära håll.

Hela programmet finns på www.marinen.mil.se