KS17 tog emot försvarsutskottet

En intensiv besöksperiod har inletts på Camp Victoria. I veckan var delar av försvarsutskottet i Kosovo för att se hur en fredsbevarande insats i utlandet fungerar.

Göran Forsell, Peter Rådberg, Rolf Gunnarsson, Mats Berglind och Anders Karlsson besökte Camp Victoria. Foto: Hannah Larsson

Alla har en åsikt om försvaret. Vi på plats nere i Kosovo följer med intresse nyhetsrapporteringen om Försvarsmaktens budget som måste stramas åt och tog emot riksdagens försvarsutskott i veckan för att ge dess ordförande Anders Karlsson (s) och ledamöterna Rolf Gunnarsson (m), Mats Berglind (s) och Peter Rådberg (mp) en uppfattning om hur livet är på en fredsbevarande insats i utlandet.

Dagarna i Kosovo bjöd på en blandad kompott. Politikerna fick följa med skyttekompaniet på patrull i Gracanica och i andra delar av ansvarsområdet samt besöka den mest avlägsna av våra förläggningar, camp Bifrost. Delegationen bodde på campen som hyst den svenska styrkan sedan 1999. Det var nöjda besökare som lämnade ett varmt Kosovo för att bearbeta sina intryck hemma i Sverige igen.

Hannah Larsson
press- och informationsofficer