Försvarsmaktens "Informationsvecka syd"

Rekryteringscentrum besöker F7 i Såtenäs, F17 i Kallinge samt Marinbasen i Karlskrona för att marknadsföra officersyrket och utbildningsvägarna att nå dit.

Under vecka 21 turnerar Försvarsmaktens Infotrailer med informations- och rekryteringspersonal i södra delen av landet och uppgiften att under veckan informera ungdomar på olika platser, både om specialistofficersutbildningen och den förberedande aspirantutbildningen. En nyhet från i år är att Försvarsmakten har öppnat upp möjligheten att söka en officersutbildning även om man inte gjort värnplikt och denna förberedande kurs vill man särskilt informera om.

Starten skedde söndagen den 18 maj under "Flottiljens dag" på Skaraborgs flygflottilj F7 i Såtenäs. Utöver information om de olika utbildningsvägarna för att bli officer bjöds det på flyguppvisning och uppvisning med hundgruppen K9. Infotrailern finns kvar även under måndagen den 19 maj och då välkomnas gymnasieeleverna som erbjuds samma information och uppvisningsprogram.
Läs om Flottiljens Dag på F 7 
www.f7.mil.se

Därefter är det "Garnisonens dag" för bland andra första-års-gymnasieungdomar i Ronneby som står på tur. Torsdagen den 22 maj är grindarna öppna 09.30 - 14.00 med Infotrailer och flyguppvisning på Blekinge flygflottilj F17 (Kallinge). Det finns även möjlighet att genomföra "pilottester" under dagen och det brukar vara lång kö till testdatorerna!
Läs mer om Garnisonens dag på F 17
 www.f17.mil.se

Veckan avslutas under lördagen den 24 maj med Marindagen vid Marinbasen i Karlskrona. Infotrailern är bemannad 11.00-16.00. Uppvisning med hundgruppen K9 sker 11.30-11.45. Flygvapnet deltar med helikoptrar samt flyguppvisning med JAS 39 Gripen. Arméns Fältbageri samt Team Culinar finns också på plats och det brukar innebära både wienerbröd och en god matbit för de som så önskar. Marindagen är ett evenemang som äger rum vartannat år i Karlskrona örlogshamn och tidigare år har besökarantalet uppgått till 20-25 000.

Ladda hem programmet för Marindagen 2008 (Pdf)
www.marinen.mil.se

Läs mer om Marindagen på Marinbasen
www.marinen.mil.se