Se filmer från Afghanistan

Combat camera, som bland annat har till uppgift att dokumentera Försvarsmaktens verksamhet, har sedan en tid funnits på plats i Afghanistan. En del av deras arbete kan du titta på redan nu på mil.se.

Foto: Fredrik Bojerud, FS14

Bland annat kan du se dessa filmer:

 

En dag med Delta Papa

Följ med Delta Papa i deras vardag i Afghanistan som innehåller allt ifrån sandstormar och landskamper till cykelförbättring och omplåstring av lokalbefolkningen. Foto: Sergeant Marco Nilsson/Combat Camera.

 

Shebergan: en utpost

Det svenska ansvarsområdet är stort. Besök Shebergan i norra Afghanistan där en av posteringarna finns. Foto: Sergeant Mats Nyström/Combat Camera.

 

Hantering av explosiva föremål

Afghanistan är översållat med granater, minor och annat som fortfararande utgör en stor fara för lokalbefolkningen. Dessutom används försåtmineringar som en del av krigföringen i landet. EOD-gruppens uppgift är att att hitta och oskadliggöra det som kan utgöra en fara. Foto: Sergeant Mats Nyström/Combat Camera.

 

MOT BRAVO: en patrull i Afghanistan

En viktig del av soldatarbetet är att skapa förtroende mellan förbandet och den civila lokalbefolkningen. Ett sätt är att med patruller möta människor i vardagen. Foto: Sergeant Marco Nilsson/Combat Camera

 

Ammunitionsgömma i norra Afghanistan

Efter flera månaders spaningsarbete lyckades svenska enheter hitta en ammunitionsgömma som innehöll tusentals enheter granatkastarammunition. Granaterna var i gott skick och fyndet är ett av de större i norra Afghanistan. Foto: Sergeant Mats Nyström/Combat Camera.

 

Reparationsgrupp i Mazar-i-Sharif

Underhåll och service är vitala delar i alla militära insatser. I oländig terräng och under primitiva omständigheter ska allt ändå fungera. Förr hette det trossen, nu heter det reparationsgruppen vid FS14. Foto: Sergeant Mats Nyström/Combat Camera.

 

Humanitär insats

Svenska trupper utomlands har till uppgift att bidra till en ökad säkerhet. Soldaterna möter i detta arbete ofta ett stort humanitärt lidande som de efter bästa förmåga försöker lindra. Foto: Combat Camera.

 

En blindtarm i Afghanistan

En misstänkt blindtarmsinflammation i Afghanistan och transport till sjukhus innebär en stor apparat med eskortbilar och bepansrade ambulanser. Foto: Combat Camera.

 

Länkar till dessa filmer finns under relaterad information uppe i högra hörnet av denna sida. 

 

 

Text och bild: Kapten Fredrik Bojerud

Press- och informationsofficer FS14