Hemvärnet deltar i sökande efter flicka

Dalregementsgruppen deltar i sökandet efter en tioårig flicka utanför Hedemora.– Vi har en färdig organisation med materiel och utbildning som gör att vi snabbt kan sättas in, säger Ulf Titz, ställföreträdande chef för Dalregementsgruppen.

Hemvärnet har deltagit med 80 personer i sökandet efter den tioåriga flickan hela helgen. I dag, när arbetsveckan startade, är drygt 50 personer på plats.
– Det här är vardag för den här kategorin av frivilliga. Det är inte hemvärnets primära uppgift men när samhället behöver hjälp så ställer vi upp, säger Ulf Titz, ställföreträdande chef för Dalregementsgruppen.

– Det händer aldrig att vi säger nej. För många av oss är stödet till samhället den primära anledningen till att man gått med i hemvärnet, inte för det militära. Vi vet att samhället behöver oss.

Totalt deltar Dalregementsgruppen i ett tiotal eftersök per år. I fjol deltog de också i släckningsarbetet av en brand.
– Vi har en färdig organisation med materiel och utbildning som gör att vi snabbt kan sättas in. Vi har en chef, ställföreträdande och gruppchefer som gör att vi är väldigt självgående, säger Ulf Titz.

Personalen arbetar i åttatimmarspass. Förutom ren personalkraft så är försvarets terrängfordon en stor tillgång i sökandet. Tack vare dem kan personal från andra myndigheter till exempel spåra i terrängen med värmekamera.

Den tioåriga flickan är försvunnen sedan i lördags eftermiddag. Totalt har 200 personer från polis, hemvärn och frivilliga, deltagit i sökandet.