Ett brev från Sverige betyder så mycket

I veckan landade 328 kilo post från Sverige och Finland i Tchad. Vid Camp Star i Abéché var uppståndelsen stor när de 20 postsäckarna anlände – en vecka försenade som de var av logistiska orsaker. Det psykologiska välbefinnandet och den allmänna stämningen förbättrades markant på ett ögonblick.

Under tisdagen anlände drygt 300 kilo post till Tchad. Victoria Soulard och Susanna Lindström hjälpte till att bära och sortera försändelserna. Foto: Mats Laggar

Innan breven delades ut sorterades sändningen av kvartermästaren Jonas Bohman, till vardags postanställd i Göteborg.

En del blev lyckliga mottagare av ett brev eller paket, andra inte. På försändelsernas absoluta topplista fanns kategorierna; godispaket, kärleksbrev och brev från mamma.

– Ett brev betyder så väldigt, väldigt mycket för oss här. Vi kan exempelvis inte gå ned till kiosken och köpa godis och tidningar. Det är sånt man saknar. Därför är posten så viktig, säger Susanna Lindström. 

Adressen till Tchadsvenskarna
Postgången till Tchad och TD01 fungerar tack vare postens utrikestjänst vid Arlanda. För anhöriga som vill skicka något – maximalt två kilo per försändelse och aldrig rekommenderat – är adressen:

Personens namn (och befattningsnummer).
NSE (eller Amfkomp, beroende på tillhörighet).
Swecon-Eufor
Tchad
19050 Stockholm-Arlanda