Team 60 står på backen under 2008

Team 60 kommer inte att flyga tillsammans under 2008. Det ansträngda läget i Försvarsmaktens budget gör att flyguppvisningsgruppen ställer in all verksamhet under året.

Flyguppvisning med Team 60 Foto: Michael Lundqvist

Flyguppvisningsgruppen började flyga 1974 och har ända sedan starten flugit på olika uppvisningar med blågulmålade SK60-flygplan, normalt använda som skolflygplan inom flygvapnet. Senast gruppen hade en uppvisning var under hösten 2006. Syftet med Team 60 har sedan år 2000 varit att synas och ge en positiv bild av Försvarsmakten/flygvapnet och att få ungdomar att reflektera över att Försvarsmakten/flygvapnet skulle kunna vara ett yrkesval för dem.

Inget beslut om gruppens verksamhet under 2009 har ännu fattats.

Team 60 är baserade tillsammans med Flygskolan på Malmslätt utanför Linköping.