Stort intresse för "Redo för insats"

Tre år efter 2004 års försvarsbeslut har Försvarsmaktens anställda fått ett kvitto på hur omställningen till insatsförsvar har gått. Strax före jul fick 32 500 medarbetare – inklusive 12 000 reservofficerare – en dvd-film hem i brevlådan som beskriver resultatet.

Filmen "Redo för insats" har kostat totalt 3,7 miljoner kronor. Det motsvarar en kontaktkostnad på 115 kronor per anställd. Det inkluderar alla Försvarsmaktens anställda både i Sverige och på utlandsmissioner.

– Det är rimligt att lägga de här pengarna på fördjupad internkommunikation, säger informationsdirektör Staffan Dopping. Behovet av information till våra medarbetare är minst lika stort i tider av ekonomisk ansträngning.

– Visst kan vi förstå att en del medarbetare reagerar på kostnaden, men vi har också nåtts av uppmuntrande mejl från anställda som känner stolthet när de får se den här bilden av vad vi åstadkommit och var vi befinner oss, fortsätter Dopping.

"Redo för insats" är riktad till Försvarsmaktens anställda och deras anhöriga, men på grund av det stora intresset är den nu tillgänglig för alla som vill se den under de närmaste veckorna.