Nordic Battlegroup diskuteras i Agenda

Nordic Battlegroup diskuteras i SVT:s Agenda söndagen den 20 januari. 49 procent av den svenska befolkningen vill inte att styrkan skall delta i internationella insatser enligt en undersökning gjord av SIFO på uppdrag av SVT. 40 procent anser att Sverige ska delta i internationella insatser med Nordic Battlegroup.

Medverkar i ett inslag gör Karl Engelbrektson, chef för Nordic Battlegroup. Han förklarar att styrkan är redo för insats och att en fortsatt diskussion om försvarets framtida uppgifter är till stor nytta.

– Det är bra att vi på detta sätt fortsätter att diskutera Försvarsmaktens nya uppgifter på flera plan. Styrkan kan skickas ut för att ytterst använda militära maktmedel för att lösa sin uppgift, säger Karl Engelbrektson.
 
– I förlängningen innebär det att Nordic Battlegroup finns till för att försvara demokrati, mänskliga rättigheter och säkerhet. Det tror jag inte svenska folket är emot, avslutar Karl Engelbrektson.