Kapten Berglund på väg mot Dakar

Efter tre års förberedelser körde Thomas Berglund, yrkesofficer i Försvarsmakten, sitt första Dakarrally förra året. På lördag är det dags igen.

Thomas Berglund under förra årets Dakarrally. Foto: berglundracing.com

Efter att ha tävlat i många år inom både motocross och enduro med en del bra resultat så söker Thomas Berglund nya utmaningar.

Den ultimata utmaningen
– Dakartävlingen är i mina ögon den mest ultimata utmaningen för mig. Jag har helt inriktad mig på att genomföra tre Dakartävlingar från 2007 räknat. Det ska bli en trestegsraket med den första tävlingen mest inriktad mot att få erfarenhet och självförtroende i den nya tävlingssituationen. Nu siktar jag på en placering bland de 15 bästa, säger han.

Styrka och uthållighet
Tävlingen ställer krav på styrka, uthållighet, tekniskt kunnande, orienteringsförmåga med mera.
– Med min bakgrund som officer och mc åkare hoppas jag att det kommer att lyckas bra, säger Berglund som till vardags är kapten på Livgardet i Kungsängen.