Tre döda i självmordsattentat i Rawalpindi. Inga svenskar drabbade.

En explosion inträffade på tisdagen i Rawalpindi i östra Pakistan. Tre dödsoffer krävdes i ett självmordsattentat i närheten av det tidigare lokala FN-högkvarteret. Enligt uppgifter ska attentatet troligen ha varit riktat mot den lokala polisen eller militären. Inga av de svenskar som tjänstgör för FN var i närheten av den aktuella platsen.

UNMOGIP, United Nations Military Observers Group in India and Pakistan har tidigare varit lokaliserat till Srinagar i Indien under perioden maj till oktober. Resten av året har högkvarteret legat i Rawalpindi i Pakistan. Nyligen lades dock det kontoret ner och flyttades till Islamabad.

FN har haft personal stationerad i området sedan 1949 för att bevaka eldupphörlinjen i Jammu och Kashmir. Totalt består den operativa styrkan av mellan 40 och 50 personer, varav det svenska bidraget utgörs av fem militära observatörer och en medicinsk assistent.

Rolf Arsenius