Försvarsmakten snabbast på Mantorp Park!

Den 29-30/9 genomförde Försvarsmakten ett rekryteringsevenemang på Mantorp Park i samarbete med STCC och Mantorp Park. Syftet var att rekrytera teknik- och fartintresserade ungdomar.

På plats representerades Försvarsmakten av förbanden RekryC, Hkp-flottiljen, P 4, F 7 och Livgardet.

Några av våra samarbetspartners var även på plats, nämligen Thomas Berglund (kapten på Livgardet och som genomförde Paris-Dakkarrallyt förra året) och Leif Andreasson (EM-tvåa i dragracing, toppfuel i år) som samgrupperade på Försvarsmaktens utställningsplats. En helikoptermotor och ett Stridsfordon 9040 (driftstödsvagn) drog till sig en hel del teknikintresserade.

Under själva finaldagen, söndag, så genomförde helikopteruppvisningsgruppen "Vingarna" en uppvisning med Hkp 9, tillägnad de piloter som omkom i den tragiska olyckan i Ryd för cirka tre veckor sedan. Piloten Jan Bergman visade prov på sin skicklighet.

Henric Holm, uppvisningsflygare på flygflottiljen F 7 i Såtenäs genomförde en mycket uppskattad flyguppvisning med JAS 39 Gripen inför en publik av 24450 personer. I hans sista högfartspassage förbi publiken kom han upp i ca 900 km/tim och blev därmed snabbast på Mantorp Park den dagen.

Trots regn och en molnbas på knappt 600 m så kom det många besökare till Försvarsmaktens utställning och uppvisning. 

Text: Johan Wormbs, chef för Uppvisningsgrupperna