Kungen imponerad över Nordic Air Meet

Nordic Air Meet fick på torsdagen celebert besök då Sveriges kung, Carl XVI Gustaf, kom på besök. I slutet av dagen berättade kungen om sina upplevelser från övningen. Han uttryckte också   optimism över de unika övningsområden som finns i Norrland.

Nu övar de bland annat med att samordna vapensystem, och det görs det i det enda område i Europa som rymmer så många deltagare. De är mycket bra för både Sverige och Norrbotten att kunna genomföra denna övning. Det är även viktigt att kunna samöva med andra länder, säger HM Carl XVI Gustaf.

Under dagen fick kungen information om Stridsflygenhet 01, som från den 1:a januari 2008 ska vara insatsberedd inom en radie av 800 mil runt Bryssel. Han fick möjlighet att träffa både svensk och utländsk personal och prata om deras erfarenheter och förväntningar på övningen. Dessutom fick han möjlighet att prova JAS 39 Gripen simulator

- Det har varit spännande och lärorikt att få känna atmosfären i denna stora internationella övning, säger Carl XVI Gustaf


Sara Burlage

Läs mer på:

http://www.f21.mil.se/