VM-medaljer tillorienteringsskyttar

VM i orienteringsskytte blev succé för Sverige i allmänhet och Försvarsmakten i synnerhet. Deltagarna med militäranknytning svarade för fyra av de nio svenska medaljerna i Finland. Anna Elffors satte guldkant på tävlingarna.

Reservofficeren Elffors från Ing 2 i Eksjö tog silver på sprinten och brons på klassisk distans i Lahtis. Höjdpunkten kom när det var dags för stafetten, som Elffors vann tillsammans med lagkamraten Carina Svensson. Som om inte det vore nog blev det dubbelt svenskt, med Diana Sarmiala och Helena Westling på silverplatsen. Westling tjänstgör på P 7 i Revingehed.

Militära band
Orienteringsskytte är en sport med starka militära band. Därför var Försvarsmakten väl representerad på VM. På damsidan fanns hemvärnets Emelie Eklöf, regerande världsmästare, med. I år fick hon nöja sig med som bäst en sjundeplats i stafetten. Bland herrarna utmärkte sig Ingemar Ericsson, FMLOG, som sprang startsträckan i det näst bäst placerade svenska stafettlaget, som slutade på åttonde plats.

På den klassiska distansen blev det en 15:e plats, strax före Stanley Pettersson, reservofficer vid Ledningsregementet. Också Mattias Lundin från Lv 6 i Halmstad deltog i VM, med en tiondeplats på stafetten som främsta resultat.

Per Norlin

» Läs mer om VM på www.sotilasurheilu.net
» Om orienteringsskytte på www.mangkampsforbundet.org
» Fakta: Så här går orienteringsskytte till
» Mer om Försvarsmaktens idrotts- och friskvårdsenhet på www.fmif.mil.se