Femkampare förbereder NBG

Snart är det dags för det öppna nordiska militära mästerskapet i femkamp. I slutet av augusti kommer femkampare från flera länder till Revingehed i Skåne för att tävla.

På P 7 förbereder sig delar av det svenska landslaget - men de förbereder inte bara sig själva.

De hjälper också soldaterna i Nordic Battlegroup att träna upp sig. - Grenarna i militär femkamp är vad varje soldat bör klara av, säger Anders Kviding, en av femkamparna som just den här dagen målar grundfärg på hinderbanan som ska få en sista puts före tävlingen, som förutom nordiskt mästerskap även är Europacup. Individuella träningsprogram Femkamparna är anställda under sommaren för att träna, vara rådgivare och hjälpa till med förberedelserna inför den stora tävlingen, men också för att hjälpa soldaterna i Nordic Battlegroup med individuella träningsprogram. Den uppgiften tar de på stort allvar. - Det är viktigt med kondition och styrka, men det viktigaste är att de håller ihop och inte blir skadade. De har mycket att bära. Och bra kondition är viktigt, så att man inte blir sist därute om något skulle hända. Det är viktigt för självförtroendet också, att veta att "jag fixar det här", säger David Nilsson. Anja Edvardsson » Läs mer på www.p7.mil.se » Läs mer om militär femkamp » Läs mer om Nordic Battlegroup