Duellerande kockar

Med nyslipade knivar anlände kockarna i Team Culinar till Camp Nolia för att visa vilka culinariska rätter det går att laga på fältkök.

Under Försvarsmaktsdagen på Stora Nolia 2007 visade Carl Almgren och Johan Gavelin upp sina färdigheter vid trangiaköket på Camp Nolia. De är bägge medlemmar i det militära kocklandslaget, Team Culinar, som har vunnit VM-guld. Publiken bästa ingrediensen I den första kockduellen så fick kockarna hjälp från publiken. Siv och Carl Almgren bildade team och Kristina hjälpte Johan Gavelin. Senare under eftermiddagen bildade Carl och Johan ett team där de tävlade mot kockarna Andreas Hägglund och Pär Juhlin från I 19. Duell på 20 minuter De fick några minuter på sig att bekanta sig med grundingredienserna, som de fick välja fritt från, innan dagens huvudingrediens presenterades. Sedan startades klockan. Publiken fick provsmaka och utse vinnarna. I den första duellen, som var knivskarp, vann Johan och Kristina med rätten "Rösti á la Nolia". Den andra duellen vanns av Team Culinar. Tänk att det är så lätt att laga mat av världsklass på ett trangiakök. » Egen hemsida för Team Culinar, klicka här. » Läs mer på www.i19.mil.se